Doe mee met de STEAM Cup Challenge!

En ga met jouw klas de uitdaging aan

De STEAM Cup Challenge is een superleuke wedstrijd voor alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs en mbo.  Ben je als docent op zoek naar een leuk project om mee aan de slag te gaan in de les, of naar een uitdagende invulling van een projectweek, talentprogramma, topklas of een Technasium-project, dan is de STEAM Cup Challenge iets voor jou!

We dagen je als docent uit het avontuur aan te gaan met jouw leerlingen en een start te maken met de Micro:bit in de klas. Dit is een minicomputer, waarmee je allerlei leuke toepassingen kunt maken door hem eenvoudig te programmeren. Met behulp van deze Micro:bit werken de leerlingen in een team aan een opdracht: bedenk én maak een oplossing voor de ‘slimme stad’.

 

Met STEAM Cup Challenge maken leerlingen spelenderwijs kennis met programmeren. Ook leren zij in teamverband oplossingen te verzinnen en uit te werken voor een alledaags probleem.

Lees meer

Mogelijkheden met de Micro:bit zijn eindeloos!

Check deze video’s voor inspiratie

Wat is de Microbit

Introducing the BBC micro:bit - BBC Make It Digital

Energy Saving System

Programmeer je naam in licht

Bekijk alle video's

Ga jij de uitdaging aan

Schrijf je dan nu in!

Ga jij de uitdaging aan?

  • Factuur gegevens

    Kosten zijn ex. BTW. Je ontvangt van ons bevestiging van deelname per e-mail en een factuur. De factuur moet betaald zijn voordat de bijbehorende training Micro:bit van start gaat. Deze datum wordt met je afgestemd.

  • Meerdere keuzes mogelijk. Houd daarvoor de 'Ctrl'-knop op je toetsenbord ingedrukt.